17.8.15

Read: Daughter of Deep Silence - Carrie Ryan

Daughter of Deep Silence door Carrie Ryan
Uitgever: Dutton Books for Young Readers - mei 2015
Genre: YA Contemporary
Aantal pagina's: 375
Uitgave: E-book
Serie: Nee

'I’m the daughter of murdered parents.
I’m the friend of a dead girl.
I’m the lover of my enemy.
And I will have my revenge.
 
In the wake of the devastating destruction of the luxury yacht Persephone, just three souls remain to tell its story—and two of them are lying. Only Frances Mace knows the terrifying truth, and she’ll stop at nothing to avenge the murders of everyone she held dear. Even if it means taking down the boy she loves and possibly losing herself in the process'


Vanaf het moment dat ik dit boek tegen kwam op goodreads stond hij boven aan mijn nog te lezen lijstje. Eenmaal op vakantie was dit dan ook het eerste boek wat ik oppakte, en ik vond het geweldig.

De Persephone, een luxe cruiseschip, en alle aanwezige passagiers op drie na zijn vernietigd. Alleen vertellen de drie overlevenden twee verschillende verhalen van wat er gebeurd is. Frances herinnert zich een aanval van een groep mannen met wapens die alle passagiers ombrengen. Senator Wells en zijn zoon Grey zeggen dat een grote golf het schip heeft laten zinken. Frances heeft haar ouders, en vele anderen, voor haar ogen zien sterven en heeft daarna een week op zee moeten overleven met Libby, die het helaas niet overleefd. Libby’s vader vangt Frances op en na het aanhoren van haar verhaal besluiten ze dat Frances het leven van Libby overneemt. Vier jaar later, na plastische chirurgie en een boarding school besluit Frances, die zich voor doet als Libby, om wraak te nemen voor wat er op het schip is gebeurd. Ze doet haar uiterste best om erachter te komen hoe dit precies heeft kunnen gebeuren, en wat Grey en zijn vader hier mee te maken hadden. En ze heeft hier alles voor over...

Zoals ik al zei, ik vond dit boek geweldig. Maar ondanks dat, weet ik niet goed wat ik er over moet vertellen. Er is zoveel te zeggen, maar tegelijkertijd zo weinig. Ik wil dit boek voor andere mensen niet verpesten, en hoe meer ik vertel hoe lastiger het wordt om er redelijk blind in te gaan.

Wat ik wel kan vertellen is dat ik de karakters erg goed vond. Carrie Ryan heeft een hele fijne schrijfstijl die de karakters echt tot leven brengt. Het leest lekker snel weg en zorgde er voor dat ik vanaf het begin af aan op het puntje van mijn stoel zat en móest weten wat er nou aan de hand was.

In het begin is Frances afstandelijk en hard, niet gek na alles wat ze heeft mee gemaakt. Maar hoe meer ze bezig is met wat er nou precies gebeurt is op het schip hoe lastiger het wordt om al haar gevoelens te onderdrukken. Ze worstelt enorm met wie ze nu is. Ze voelt zich niet meer als de Frances die ze was, maar ook zeker niet de Libby die ze nu speelt. Soms leek het bijna alsof ze twee mensen tegelijkertijd was, erg interessant! Ook Shepard vond ik een leuk karakter. Hij vertrouwt Frances niet maar besluit haar uiteindelijk toch te helpen en probeert haar veilig te houden.

De relatie die Frances heeft met Grey vond ik minder. Ze doet zich natuurlijk voor als Libby en wil Grey te vriend houden. Maar de Frances in haar is nog verliefd op de Grey van 4 jaar geleden. En uiteindelijk valt Grey voor Libby en ontstaat er een relatie. Dit is totaal geen groot gedeelte van het boek, en daarom stoorde het me niet enorm. Maar deze relatie vond ik ongeloofwaardig. Ze hebben beiden in 4 jaar tijd zoveel mee gemaakt dat ik het me moeilijk voor kon stellen dat ze nu zo snel weer voor elkaar konden vallen.

Ik heb van dit boek genoten. Toen het uit was wou ik eigenlijk meer, zo zat ik in het verhaal. Het was een sterk verhaal en soms zelfs bijna eng.

Mysterie, moord, wraak, passie, leugens en een beetje liefde. Een echte aanrader!

Cijfer: 5/5

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen