20.10.15

Monthly Recommendations: Creepy Boeken

Monthly Reccomendations: Creepy Boeken - thestoryhour.nl


Op youtube en goodreads is er een groep die elke maand boeken aanraad aan de hand van een thema. Elke maand wordt er een thema gekozen en als dit thema je aanspreekt, kun je een blogpost of video maken met de boeken die je aanraad binnen dat thema. Het thema van deze maand is 'creepy reads', mooi passend in de maand oktober. 

Persoonlijk spreekt het genre horror mij niet echt aan en ik heb er dan ook nauwelijks boeken gelezen die onder dit genre vallen. Daarom moest ik op zoek naar boeken die nog steeds creepy zijn, maar niet meteen horror. En al is het geen lange lijst geworden, hier toch vier aanraders.

Horrorstör door Grady Hendrix
In een van de Orsk winkels, een woonwinkel die lijkt op Ikea, gebeurd iets vreemds. Elke morgen vinden de medewerkers kapot gevallen boekenkasten, scheuren in de banken en kapot geslagen spiegels. Op de camera's is echter niets te zien. Om er achter te komen wat er precies aan de hand is, blijven drie medewerkers 's nachts in de winkel. Ze zullen de winkel in de gaten houden en hopen zo de vandaal te vinden. Maar terwijl ze hun rondes lopen horen en zien ze dingen die ze niet kunnen plaatsen. De Orsk winkel begint echt op een spookhuis te lijken waarin je niet weet wat je om de hoek te wachten staat. Het leuke aan dit boek is dat het is vormgegeven als een Ikea catalogus compleet met een plattegrond van de winkel en product informatie over de verschillende meubels. Deze veranderen geleidelijk met het verhaal mee. Dit is het enige boek van het lijstje wat je wellicht wel onder het genre horror kunt plaatsen, maar ik vond het vooral een leuk spannend boek in een leuke uitgave. Een echte aanrader als je op zoek bent naar een creepy boek!

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children door Ransom Riggs
Een mysterieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto's. Dat zegt eigenlijk al genoeg toch? Jacob reist af naar een afgelegen eiland in Wales en gaat daar op zoek naar de waarheid achter de verhalen en foto's van zijn opa. Wanneer hij het verlaten weeshuis verkent, blijkt dat de verhalen van zijn opa misschien wel eens op de waarheid gebaseerd te kunnen zijn. Hij komt vreemde dingen tegen en begint zich af te vragen of de kinderen van het tehuis misschien meer dan bijzonder waren, misschien zelfs wel gevaarlijk en misschien zijn ze nog in leven... Het verhaal in dit boek wordt versterkt door de vele foto's die Ransom Riggs verzamelt heeft. En die foto's maken het nou net nog een extra beetje creepy doordat je er echt een beeld van krijgt. Erg leuk, spannend maar niet heel eng, een fijn boek.

You door Caroline Kepnes
Joe werkt in een boekenwinkel en op een dag loopt er een prachtige vrouw zijn winkel in. Hij doet wat iedereen zou doen, hij zoek haar op via google. Er is maar één Guinevere Beck in New York en ze heeft een open facebook account en twittert wat af. En haar online accounts vertellen precies wat Joe nodig heeft om haar 'toevallig' tegen te komen. Joe is totaal geobsedeerd door haar en hackt haar telefoon zodat hij kan meelezen met al haar gesprekken. En dan lukt het hem haar te verleiden, met alle gevolgen van dien.. Het idee dat er mensen bestaan zoals Joe geeft mij alleen al kippenvel. Dit boek is onwijs goed geschreven, het is namelijk net alsof Joe het tegen jou heeft. Zeker een creepy boek en echt een aanrader!

Monsters door Emerald Fennell
Dit boek heb ik nog niet uit, dus ik kan nog niet met honderd procent zekerheid zeggen dat dit een creepy boek is. Maar mijn eerste indruk van dit boek is dat hij zeker wel in dit lijstje past. Dit boek gaat over twee twaalf jarige kinderen die geobsedeerd zijn door moord. In het plaatsje waar ze beiden vakantie vieren wordt vermoorde vrouw gevonden en de tieners gaan samen op onderzoek uit en vinden alles mega interessant. Daarnaast vinden ze het ook leuk om zo  nu en dan een spelletje te spelen waarin de een de ander vermoord.. Een boek over kinderen, maar absoluut niet voor kinderen. Zo staat het tenminste op de achterkant, en daar sluit ik mij bij aan. De sfeer die dit boek heeft is echt een beetje creepy en ik ben heel benieuwd hoe dit af gaat lopen. 

Dit waren een aantal creepy boeken die ik kan aanraden. Wat zijn creepy boeken die jij goed vind?


Monthly Reccomendations: Creepy Boeken - thestoryhour.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten