8.10.15

Pin, Make, Eat #1: Chewy Chai Snickerdoodles

PinMakeEat: Chewy Chai Snickerdoodles - thestoryhour.nl

Een hele tijd geleden kwam ik op de blog van Squirrelly Minds de #pinmakeeat hashtag tegen. Zij daagde zichzelf uit om de prachtige recepten die ze op pinterest tegen kwam ook daadwerkelijk te maken en niet te laten verstoffen op een pinterest board. En dat leek mij nou ook wel een uitdaging! Ik houd van koken en bakken en vind het leuk om nieuwe recepten uit te proberen. Naast kookboeken is pinterest natuurlijk een geweldige plek voor het vinden van nieuwe recepten. Ook pin ik vaak recepten vanaf blogs die ik 'ooit nog een keer wil maken'. Maar ik de realiteit doe ik eigenlijk vrij weinig met die recepten. Daar wil ik dus verandering in brengen. Mijn doel is om regelmatig een van mijn gepinde recepten te maken en vervolgens hier te delen wat ik er van vind. Vandaag deel één, de chewy chai snickerdoodles van How Sweet Eats

Toen ik deze koekjes langs zag komen op haar blog wist ik meteen dat ik ze zo snel mogelijk ging maken. Ik ben helemaal gek van chai kruiden en ook een koekje vind ik niet verkeerd. Ook zag het recept er makkelijk uit met normale producten waarvan ik het meeste zelfs al in huis had. Afgelopen weekend ging ik dan ook meteen aan de slag. Ik kocht nog wat kruiden zoals kardemom, piment en gemalen kruidnagel en kon aan de slag. Het beslag was zo gemaakt en binnen no-time rook mijn huis heerlijk naar kruidige koekjes. 

Nadat ze uit de oven kwamen moesten ze natuurlijk zo snel mogelijk geproefd worden, en lékker dat ze waren. Ik overdrijf niet! Heerlijke chewy koekjes, ik kan geen ander woord bedenken om ze te omschrijven. Ze blijven ook lekker zacht, ook na een aantal dagen. Dit komt denk ik onder andere doordat ik basterdsuiker heb gebruikt dat schijnt beter te zijn in koekjes dan kristalsuiker, worden ze niet zo hard van (las ik laatst bij Leonie). 


PinMakeEat: Chewy Chai Snickerdoodles - thestoryhour.nl

Die 24 koekjes heb ik natuurlijk niet allemaal in  mijn eentje opgegeten maar braaf gedeeld met mijn vriend en zelfs wat naar mijn ouders, zusje en schoonmoeder gebracht. En iedereen was het eens, deze koekjes zijn lekker! Een echte aanrader dus, en een fijn begin van deze uitdaging. 

Heb je van het weekend nog niets te doen en wel zin om koekjes te bakken? Probeer deze!
Je vindt het recept hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen