2.1.16

Bookhaul: December 2015

Bookhaul December 2015; thestoryhour.nl

Afgelopen maand heb ik weer redelijk wat boeken verzameld. Ik bestelde wat online, vond een aantal fijne exemplaren in de (tweedehands) boekenwinkel en kreeg boeken met kerst. 


December Bookhaul; thestoryhour.nl
December Bookhaul; thestoryhour.nl 

A Christmas Carol door Charles Dickens
Dit schattige boekje kocht ik via the Book Depository. Het is er een in de puffin chalk serie. Puffin chalk is een serie met klassieke kinderverhalen met een cover waarop een mooie illustratie in krijt te vinden is. Dit is de eerste die ik kocht, vond ik wel passen bij de tijd van het jaar, maar dit is zeker niet de laatste. 

Silent Night: Christmas Mysteries door Martin Edwards (editor)
Ook deze kocht ik bij the Book Depository, ik hou van die site. Dit boek valt in de serie 'British Library Crime Classics'. Ook hier koos ik er een uit die ik vond passen bij de tijd van het jaar. Dit boek bevat korte verhalen rondom crime en mysterie verhalen van bekende en onbekende auteurs. 


December Bookhaul; thestoryhour.nl

December Bookhaul; thestoryhour.nl

George door Alex Gino
Het derde en laatste boek dat ik deze maand kocht bij the Book Depository, George. Deze titel had ik langs zien komen op de site Bookriot  en de beschrijving sprak mij heel erg aan. Het is een kinderboek over George. Als mensen kijken denken ze een jongen te zien, maar George weet dat ze een meisje is. Ik ben erg benieuwd naar dit boek!

The Chimes door Anna Smaill
Dit boek kocht ik bij de Bruna toen ik moest wachten op mijn trein. Een beetje een impulsieve aankoop, want ik weet vrij weinig over dit boek. Ik het langs zien komen op youtube, het is namelijk genomineerd voor de Man Booker Prize. Het enige wat ik weet is dat muziek een grote rol speelt in dit verhaal. En de cover is natuurlijk prachtig!


December Bookhaul; thestoryhour.nl

December Bookhaul; thestoryhour.nl
Do Not Disturb door A.R. Torre 
Een keer in de zoveel tijd doe ik een bestelling bij Awesomebooks. Een site waar je nieuwe en tweedehands boeken kunt kopen. Je weet nooit helemaal wat je kan verwachten van de kwaliteit, maar voor de prijs (soms maar 3-4 euro voor een boek) vind ik het het proberen waard. Dit is een boek wat ik al gelezen had op mijn e-reader, maar graag ook fysiek wilde hebben. Dus besloot ik hem voor 3 euro te kopen, en dit boek ziet er uit als nieuw, dus dat was helemaal fijn.

The Lies of Locke Lamora door Scott Lynch
Dit is dus een voorbeeld waar het wat minder goed uitpakt dat je niet weet wat je moet verwachten. Dit boek stond al een tijdje op mijn lijstje en ik bleef er maar goede dingen over horen, dus ik besloot het online te bestellen voor 4 euro. Helaas zie het boek er niet heel goed uit, zoals je op de foto kan zien. Maar hé, dat bepaald niets over de inhoud. Ik kijk er naar uit om dit boek te lezen.


December Bookhaul; thestoryhour.nl

December Bookhaul; thestoryhour.nl
London Calling door Sara Sheridan
Voor de verhuizing van de Scheltema in Amsterdam hadden ze een enorme uitverkoop. Toen kocht ik deel één en deel drie in deze serie. Daar kwam ik natuurlijk pas achter toen ik thuis kwam. Maar het tweede deel vond ik online bij Awesomebooks en nu kan ik dus rustig beginnen aan deze serie. 

Oxford Murders door Guillermo Martínez
Een hele tijd geleden zag ik dit boek langs komen op instagram. Ik weet al niet eens meer bij welk account, maar dit boek belandde wel op mijn verlanglijstje, onder andere door de cover. Verder weet ik dat het een mysterie is, en dat is een genre die ik graag lees dus toen ik hem vond op Awesomebooks voor drie euro heb ik hem meteen besteld.


December Bookhaul; thestoryhour.nl


December Bookhaul; thestoryhour.nl
All the Light We Cannot See door Anthony Doerr
Over dit boek had ik al zoveel goede dingen gelezen dat hij al een hele tijd op mijn verlanglijstje stond. Dus toen ik hem in hardcover vond in de tweedehands boekenwinkel moest hij natuurlijk meteen mee.

Amnesia door Peter Carey
Eh ja, dit boek kocht ik dus omdat ik de omslag er wel leuk uit vond zien. En ik dacht er ooit iets over gehoord te hebben, maar ik weet niet goed meer wat. Maar het is een boek in het thriller/mysterie genre en dat is bijna altijd goed.


December Bookhaul; thestoryhour.nl


December Bookhaul; thestoryhour.nl

The Blind Assassin door Margaret Atwood
Margaret Atwood is een schrijver waar ik veel goede dingen over gehoord heb, maar nog nooit iets van gelezen of gekocht heb. Toen ik dit boek zag staan, in deze mooie uitgave, leek het mij goed om hem mee te nemen. Mijn vader komt uit Gouda en mijn oma en tante's wonen daar nog dus toen ik zag dat het nieuwe goude boekje zich afspeelde in Gouda moest ik het kopen. Ik vind het leuk om kinderboeken met mooie illustraties te sparen en deze past daar mooi tussen.


December Bookhaul; thestoryhour.nl

December Bookhaul; thestoryhour.nl
Furiously Happy door Jenny Lawson 
Dit moet een grappig boek zijn over depressie en angststoornissen. Dat leek mij erg bijzonder, dus hij ging op mijn verlanglijstje en ik kreeg hem van mijn vriend met kerst. Net als de komende drie boeken trouwens.

Guilty Pleasures Kookboek door Sabine Koning
Een heerlijk kookboek vol met recepten die niet meteen gezond zijn, maar wel heel lekker. De kinder bueono cheesecake die erin staat ga ik snel eens uitproberen! Dit boek is gemaakt door Sabine Koning, blogger van ohmyfoofness.nl


December Bookhaul; thestoryhour.nl

December Bookhaul; thestoryhour.nl

Illuminea door Jay Kristoff en Amie Kaufman
Dit boek heb ik al een heleboel keren langs zien komen op blogs en youtube kanalen. Het boek ziet er heel gaaf uit doordat het volledig bestaat uit e-mails en documenten en allerlei andere manieren om het verhaal te vertellen. En sommige pagina's zijn zwart in plaats van wit. Helemaal mooi opgemaakt dus en ik ben het boek op dit moment aan het lezen en tot nu toe is ook het verhaal erg goed.

The Kiss of Deception door Mary E. Pearson
En als laatste dit boek, ook hier over heb ik goede verhalen gehoord. Het gaat over een prinses die vlucht net voor haar huwelijk en dan komen er een prins en een huurmoordenaar achter haar aan. Zij weet niet wie wie is, maar ook als lezer weet je dat niet. Deze staat hoog boven aan op mijn to read lijstje.

Dat was mijn bookhaul voor december.  Ik kan de komende tijd even voor uit met zo'n nieuwe stapel boeken. Wat hebben jullie gekocht of gekregen in december?


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen