31.1.16

Wrap up: Januari 2016

Wrap up: januari 2016; thestoryhour.nl

Afgelopen maand las ik zeven boeken en ik gaf ze allemaal goede ratings. Een fijn begin van het jaar dus. Naast de boeken die je op de foto ziet las ik ook een boek op mijn e-reader en leende ik een boek uit de bibliotheek. Hieronder kun je in het kort lezen wat ik vond van de boeken. 


The Archived door Victoria Schwab
Ik begon dit jaar met een boek van Victoria Schwab. Dit boek stond al een hele tijd in mijn kast, maar ik had het nog nooit gelezen. Wel had ik 'A Darker Shade of Magic' gelezen, een van haar nieuwere boeken, en dat vond ik een top boek. Genoeg reden om nog een boek van haar te lezen, dit keer YA. Ik heb enorm van dit boek genoten. Het switchen tussen verleden en heden was erg sterk en ik vond het leuk om te lezen hoe Mac steeds meer leerde over haar 'baan', maar ook over haarzelf. Cijfer: 5/5

The Kiss of Deception door Mary E. Pearson
Ik had al een heleboel positieve dingen langs zien komen over dit boek en nu ik het voor kerst gekregen had besloot ik het meteen maar te lezen. Het verhaal gaat over een prinses die vlucht voor haar huwelijk en dan wordt achtervolgd door de prins en een huurmoordenaar. Zij weet niet wie wie is, maar jij als lezer ook niet. En dat was meteen ook zo leuk aan dit boek. Ik was de hele tijd bezig met het zoeken naar aanwijzingen om er maar achter te komen wie wie was. Richting het einde van het boek kom je erachter, en ik had het goed! Al was ik zo nu en dan ook goed aan het twijfelen. Het verhaal en de personages waren erg leuk en ik had het zo uit. Cijfer: 5/5

Fahrenheit 451 door Ray Bradbury 
In mijn boekenkast heb ik een hele plank vol klassiekers, maar ik heb ze bijna allemaal nog niet gelezen. Daar moest verandering in komen vond ik en daarom las ik Fahrenheit 451. Op een of andere manier denk ik altijd dat klassiekers erg lastig zijn om te lezen, maar niets bleek minder waar. Dit boek las erg makkelijk en had een erg goed verhaal waardoor ik wou blijven lezen. Een aanrader voor als je ook graag wat meer klassiekers wil lezen. Cijfer: 5/5

The Unbound door Victoria Schwab
Ik vond 'the Archived' zo leuk dat ik besloot ook het tweede deel te lezen deze maand. In het eerste boek waren er namelijk een aantal dingen die  nog niet duidelijk waren en ik was benieuwd naar hoe het verhaal verder zou verlopen. Dit deel vond ik ook weer erg goed. Mac gaat hier naar een nieuwe school en leert een heleboel nieuwe mensen kennen wat ik erg leuk vond aan dit boek. En je leert nog een stuk meer over het archief. Ik las dat Victoria Schwab misschien zelf nog een derde deel uit gaat geven, en daar kijk ik enorm naar uit. Cijfer: 5/5 

Killing Sarai door J.A. Redmerski
Toen ik  langs zag komen dat er op youtube een read-a-long werd georganiseerd voor deze serie besloot ik mee te doen en het eerste boek te lezen. Het is een beetje een ander genre dan dat ik gewend ben maar ik vond het een leuk boek. Spannend met hier en daar wat romantiek. Ik ben benieuwd naar de volgende delen. Recensie Cijfer: 4/5 

Burial Rites door Hannah Kent 
Dit boek had ik al een aantal  keren uit de kast gepakt, een paar bladzijdes gelezen en weer weg gelegd. Het was net elke keer niet het moment. Maar nu op een koude winterdag besloot ik het weer eens te proberen. Dit boek speelt zich namelijk af in IJsland, lekker koud dus. Het verhaal is ge├»nspireerd door de laatste executie van een vrouw in IJsland, in het jaar 1829 en de weg daar naar toe. Ik vond het echt een prachtig boek. De omgeving wordt heel mooi omschreven en de personages zijn erg goed. Ze ontwikkelen zich enorm in het verhaal en dat vind ik erg sterk. Een echte aanrader. Cijfer: 5/5

Neem een geit door Claudia de Breij 
Als laatste las ik deze maand het nieuwste boek van Claudia de Breij. Ik had er al een tijdje naar uitgekeken, maar elke keer was hij uitgeleend bij de bibliotheek, dus toen ik hem zag liggen nam ik hem snel mee. Claudia de Breij heeft een leuke schrijfstijl en ik heb een aantal keren erg moeten lachen. Het zijn echt een soort levenslessen van verschillende personen. Allerlei mensen die op een verschillende manier kijken naar het leven en de situaties die zich aandoen. Niet met alle lessen kon ik iets, voornamelijk omdat ik misschien nog niet in die levensfase zit. Ik vond het een erg leuke verzameling met korte verhalen en lessen. Cijfer: 4/5


Wrap Up: Januari 2016; thestoryhour.nl

Wrap Up: Januari 2016; thestoryhour.nl

Wrap Up: Januari 2016; thestoryhour.nl

Wrap Up: Januari 2016; thestoryhour.nl

Wrap Up: Januari 2016; thestoryhour.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten