1.2.16

Bookhaul: Januari 2016

Januari 2016 Bookhaul - thestoryhour.nl


Deze maand kocht ik zes boeken, allemaal bij de tweedehandsboekenwinkel hier in Apeldoorn. Zo leuk, soms hebben ze in een keer vrij nieuwe Engelstalige boeken voor een klein prijsje. Dan kan ik de leukste natuurlijk niet laten liggen en neem in een stapeltje mee naar huis. En aan het einde van de maand won ik spontaan nog een boek bij de uitgever. Hier alle boeken die ik deze maand kocht/kreeg:
Januari 2016 Bookhaul - thestoryhour.nl

Januari 2016 Bookhaul - thestoryhour.nl

The Fishermen door Chigozie Obioma
Allereerst vond ik dit boek in de kast. Deze titel heb ik regelmatig langs zien komen op het internet, hij was namelijk genomineerd voor de Man Booker Prize dit jaar. Om eerlijk te zijn weet ik niet veel over dit verhaal, alleen dat het zich afspeelt in Afrika en rondom vier broers. Maar ik zag dat het goede ratings kreeg, dus ik nam het mee.

The Shore door Sara Taylor
Over dit boek weet ik vrijwel nog minder. Ik weet dat het verhaal zich afspeelt op een eiland en dat het verhalen zijn van verschillende mensen op dit eiland. Op verschillende blogs kreeg dit boek goede ratings. En een boek me zo'n fijne cover kon ik niet laten liggen.

Januari 2016 Bookhaul - thestoryhour.nl

Januari 2016 Bookhaul - thestoryhour.nl

Midwinterblood door Marcus Sedgwick
Ook dit boek kende ik door verschillende booktubers en bloggers. Valt het al op dat ik me daar een beetje door laat beïnvloeden? Over dit boek hoorde ik ook weer veel goeds, al lijkt het met nog een beetje een vaag boek als ik alleen de beschrijving lees. Ik ben benieuwd!

The Foreshadowing door Marcus Sedgwick
Dit boek stond naast Midwinterblood en heeft zo'n zelfde mooie cover. Het verhaal speelt zich af in de eerste wereldoorlog. Dat was voor mij genoeg om hem mee te nemen.

Januari 2016 Bookhaul - thestoryhour.nl

Januari 2016 Bookhaul - thestoryhour.nl

Beloved door Toni Morrison
Toni Morrison is volgens mij een vrij grote naam in de boekwereld dus toen ik dit boek zag staan voor €3.50 besloot ik het mee te nemen. Als ik de beschrijving moet geloven wordt dit een emotioneel verhaal. Het gaat over een vrouw die geboren is als slaaf en moet dealen met het verlies van haar baby.

We Need New Names door NoViolet Bulawayo
Dit boek kwam ik tegen op een lijstje van Off the Shelf. Het gaat over een meisjes die de kans krijgt om vanuit Zimbabwe te emigreren naar Amerika. Maar dat lijkt meer moeilijkheden met zich mee te brengen dan van te voren gedacht. Het leek mij een mooi verhaal, dus ik nam het mee.

Januari 2016 Bookhaul - thestoryhour.nl

Slaap zacht, Johnny Idah door Auke Hulst
Eind januari verscheen er een berichtje op Instagram van Ambo Anthos uitgevers met een winactie. Ik deed mee zonder er echt iets van te verwachten maar 2 dagen later kreeg ik het berichtje dat ik een van de winnaars was, super leuk! Ik won een gesigneerd exemplaat van 'Slaap zacht, Johnny Idah'. Dit jaar wil ik mijn best doen om wat meer Nederlandse boeken te lezen en dit boek kan daar mooi bij helpen.

Dat waren de boeken die ik bij elkaar verzameld heb in de maand januari. Welke boeken heb jij gekocht of gekregen deze maand?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten