29.2.16

Wrap Up: Februari 2016

Wrap Up: Februari 2016; thestoryhour.nl

Deze maand las ik weer zeven boeken. Drie daarvan beluisterde ik via Storytel. Via degroenemeisjes.nl meldde ik mij aan waardoor ik een maand lang gratis kon luisteren. En het beviel mij enorm goed, dus ik neem een abonnement. Vrijwel alle boeken vond ik weer erg leuk, al was er eentje die mij een beetje teleurstelde. Hieronder kun je lezen wat ik van de boeken vond.


The Oxford Murders door Guillermo Martínez 
Dit is het eerste boek wat ik las deze maand, en ook meteen het boek waar ik beetje teleurgesteld in was. Ik kocht dit voornamelijk om de cover maar ook omdat het een mysterie boek is, en dat vind ik bijna altijd leuk. Er was alleen niet heel veel mysterie in dit boek. Of het was er wel, maar het was niet echt spannend. Er worden een aantal moorden gepleegd in Oxford en de hoofdpersoon gaat op onderzoek uit. De hoofdpersoon is een student en heeft heel veel te maken met wiskunde, en dat is goed te merken in het boek. En laat wiskunde nou het vak zijn waar ik het minst in geïnteresseerd was op school. Er waren dus hele stukken in het verhaal die mij niet echt interesseerde en dat in combinatie met het feit dat het ook niet echt spannend was, was het niet mijn favoriete boek van de maand. Klinkt allemaal een beetje negatief nu, maar het was op zich een leuk boekje om te lezen. Het is niet lang dus je hebt het zo uit. Cijfer: 2.5/5 

Blauwe Maandag door Nicci French
Dit was het eerste audioboek waar ik naar luisterde. Deze serie stond al een tijdje om mijn TBR lijstje en ik leek mij leuk om naar het eerste deel te luisteren. Ik moest een beetje inkomen maar ik vond het een leuk boek. Het feit dat Frieda geen politie agente is maar een psycholoog vind ik leuke twist aan het verhaal geven. Het mysterie in dit boek vond ik niet meteen heel sterk, ik vond het bijvoorbeeld geen verrassing om erachter te komen hoe het precies in elkaar zat, maar ik denk dat het verhaal in de volgende boeken misschien alleen maar beter wordt. Ik ga dan ook graag verder met deze serie. Cijfer: 4/5

Uprooted door Naomi Novic
Dit boek kocht ik uiteraard voor de mooie cover ;). Maar ook de omschrijving sprak mij wel aan. Een stand alone fantasy boek die een beetje geïnspireerd moet zijn op een Pools sprookje. Het duurde even voordat ik echt in dit boek zat, waarom weet ik niet precies, maar ik moest er gewoon even inkomen. Ook denk ik dat dit verhaal misschien juist wel verteld had moeten worden in twee boeken in plaats van een. Ik vond het begin een beetje langzaam gaan, maar dan in de tweede helft van het boek gebeurd er heel veel, heel snel. Zo snel dat ik het soms wat verwarrend vond of het gevoel had dat ik te weinig informatie kreeg. Maar, al met al vond ik het een goed boek. Ik vond het origineel omdat er niet echt een slecht persoon is, maar het woud is waar tegen gevochten moet worden, dat was ik nog nooit eerder tegen gekomen. Dit boek had een hele mooie sfeer en dat is soms lastig om te creëren, dus dat vond ik erg sterk. Al met al een fijn fantasy boek! Cijfer: 4/5

Truthwitch door Susan Dennard
Dit boek heb ik heel veel langs zien komen op Engelse blogs en youtube kanalen. Het stond niet meteen bovenaan op mijn TBR, maar toen ik even niet wist wat ik moest lezen koos ik toch voor deze, fantasy is vrijwel altijd goed. Het verhaal volgt Safiya en Iseult, twee vriendinnen en allebei een witch. In deze wereld heb je een heleboel verschillende soorten witches. Zo is Iseult een 'treathwitch' waardoor ze kan zien wat voor emoties ze hebben en is Safiya een 'truthwitch' die, zoals je misschien al vermoed, kan zeggen wanneer iemand liegt. En truthwitches zijn heel zeldzaam waardoor Safiya ervoor kiest om dit zolang mogelijk geheim te houden. Zodra iemand erachter zou komen wat zij kan willen ze haar waarschijnlijk gebruiken in de oorlog, iets waar Safiya niet op zit te wachten. Uiteraard gaat niet alles helemaal zoals gepland en gebeurd er van alles in dit verhaal. Ik vond met name de vriendschap tussen Safiya en Iseult erg leuk. In series kom je toch al vaak eerder een liefdes relatie tegen dan een echt sterke vriendschap, wat dit verhaal origineel maakt. Niet dat er helemaal geen liefde voorkomt in dit boek hoor, zeker wel. Maar de vriendschapsverhaallijn is belangrijker. Wel moet ik zeggen dat ik soms een beetje het gevoel had of ik ergens midden in een serie was beland. Je krijgt weinig achtergrond informatie waardoor er eigenlijk verwacht wordt dat je wel weet waar het over gaat. Terwijl dat soms lastiger is dan het lijkt. Ik vond het een leuk boek en ben benieuwd naar het volgende deel. Cijfer: 4/5

Barbara the Slut and Other People door Lauren Holmes
Dit was het tweede boek waar ik naar luisterde via Storytel, en boek vol korte verhalen. Het zijn korte verhalen die op een grappige manier relaties vertellen. Familierelaties, vriendschapen en liefdesrelaties. Het leuke aan dit boek was dat ik eigenlijk bij elk verhaal het gevoel had dat dit écht over iemand ging en niet zomaar een verzonnen verhaal was. Dit kwam mede omdat het verhaal vrijwel nooit mooi verpakt wordt, je krijgt de echte waarheid te horen. Ook hebben alle verhalen niet een perfect mooi einde, wat het echte leven natuurlijk ook niet heeft. Het is zo goed geschreven en zo geloofwaardig, echt elementen die dit boek sterk maken. Het was een van de eerste keren dat ik een boek met korte verhalen las, en het beviel mij eigenlijk wel. Cijfer: 4/5

Glass Sword door Victoria Aveyard 
Deel twee in de 'Red Queen' triologie. Het eerste deel vond ik leuk. Niet heel origineel of heel goed geschreven maar ik las het boek erg snel en vond het leuk. Ik was daarom ook erg benieuwd wat het tweede deel ging doen, wordt het verhaal beter? Ik weet het niet goed. Je leert een heleboel mee karakters kennen met rood bloed die een bepaalde kracht hebben, wat ik erg leuk vond. Ook is het volop oorlog en zit er veel actie in het verhaal, maar of het nou echt een heel sterk verhaal is? Misschien niet, maar ik heb wel weer genoten van dit boek. Het leest lekker snel en er gebeurd een heleboel waardoor je graag wil blijven lezen. En zoals ik al een beetje zag aankomen eindigt het boek op een flinke cliffhanger en wil ik het volgende boek zeker lezen. Cijfer: 3/5

Simon vs. the Homo Sapiens Agenda door Becci Albertelli 
Het derde en laatste audioboek waar ik naar luisterde. Ik ging op een vrijdag 4 taarten bakken en wou graag een boek waar ik lekker naar kon luisteren zonder dat ik echt heel geconcentreerd moest luisteren en ik wou een boek die niet zo heel lang duurde zodat ik hem misschien wel in een dag uit kon luisteren. En dat is gelukt! Wat een lief, fijn boek was dit. Simon is homo, maar daar nog niet heel open over. Wel mailt hij met Blue, die ook niet open is over zijn geaardheid. Maar dan vind iemand Simons mailtjes en wil daar misbruik van maken. Ik vond het verhaal erg goed en vooral de relatie tussen Simon en Blue heel lief. Ook komt de familie van Simon vrij veel aan bod wat ik persoonlijk erg leuk vind. Als je zin hebt in een leuk, lief boek met een goede boodschap raad ik je zeker dit boek aan. Cijfer: 5/5


Wrap Up: Februari 2016; thestoryhour.nl

Wrap Up: Februari 2016; thestoryhour.nl

Wrap Up: Februari 2016; thestoryhour.nl

Wrap Up: Februari 2016; thestoryhour.nl

Wrap Up: Februari 2016; thestoryhour.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen