2.3.16

Bookhaul: Februari 2016

Bookhaul: Februari 2016; thestoryhour.nl

In de maand februari heb ik weer lekker veel boeken verzameld. Ik had nog een cadeaukaart van bol.com liggen die ik deze maand heb gebruikt, er kwamen twee pre-orders binnen en ik was jarig en kreeg een hele stapel boeken. En uiteraard ben ik ook nog in een boekenwinkel geweest waar ik iets mee moest nemen. 


Bookhaul: Februari 2016; thestoryhour.nl

Bookhaul: Februari 2016; thestoryhour.nl
Falling Kingdoms, Rebel Spring & Gathering Darkness door Morgan Rhodes
Op het internet heb ik al zoveel goede dingen langs zien komen over deze serie dat ik besloot om met mijn bol.com bon de eerste drie boeken in de serie te kopen. Het is YA fantasy, en dat valt bij mij altijd wel goed in de smaak. Ik ben heel benieuwd!

Uprooted door Naomi Novik
Drie keer raden waarom dit boek in mijn digitale mandje is gevallen... Inderdaad, de prachtige omslag. En ook de samenvatting sprak mij wel aan dus ook deze kocht in met mijn bol.com bon. En ik heb dit boek deze maand al gelezen, en ik vond hem goed. In mijn wrap up van deze maand kan je daar meer over lezen.


Bookhaul: Februari 2016; thestoryhour.nl

Bookhaul: Februari 2016; thestoryhour.nlA Gathering of Shadows door V.E. Schwab
Deel twee in de 'Darker Shade of Magic' serie. Ik vond het eerste deel erg leuk en had een preorder geplaatst voor dit tweede deel. Altijd leuk als je halverwege de maand boeken binnen krijgt waarvan je bijna vergeten was dat je ze besteld had. 

Glass Sword door Victoria Aveyard
Hetzelfde geldt voor dit boek. Ik vond het eerste deel, 'Red Queen', erg leuk en had een preorder geplaatst. Eigenlijk had ik de paperback hiervan besteld maar daar bleken leveringsproblemen mee te zijn waardoor ze mij de hardback opstuurden wat ik natuurlijk prima vond. 


Bookhaul Februari 2016; thestoryhour.nl

Bookhaul Februari 2016; thestoryhour.nl


A Girl is a Half-formed Thing door Eimear McBride
Om eerlijk te zijn weet ik eigenlijk niet eens waar dit boek over gaat, maar ik had het meerdere keren langs zien komen op blogs en youtube kanalen dat ik besloot om het mee te nemen, hij was ook maar €3.50, dus mocht ik het niets vinden ben ik er niet veel aan kwijt geweest. 

The Crane Wife door Patrick Ness
Over dit boek weet ik ook vrij weinig, maar ik ken de schrijver. Ik heb een heleboel goede dingen gehoord over Patrick Ness, en dit is zijn boek voor volwassenen. Volgens goodreads beloofd het romantisch, magisch en grappig te zijn. Ik ben benieuwd.


Bookhaul Februari 2016; thestoryhour.nl

Bookhaul Februari 2016; thestoryhour.nl
De Lege Stad door Simone van der Vlugt
Ik had al een hele tijd een cadeaubon liggen van boekkado.nl, en ik wist maar niet goed wat ik er mee moest. Elke keer als ik op de site keek had ik geen idee wat ik er mee moest kopen. Totdat ik mij bedacht dat ik dit boek van Simone van der Vlugt nog wel graag wou hebben. Als kind vond ik haar historische verhalen echt geweldig en ook haar thrillers heb ik allemaal gelezen. Daarnaast had mijn moeder ook net dit boek gelezen en vond hem prachtig, dus besloot ik dit boek te bestellen. 

Truthwitch door Susan Dennard
Dit boek werd enorm gehyped op de Engelse en Amerikaanse blogs en youtube kanalen. Ik had het dus al regelmatig langs zien komen en de beschrijving sprak mij wel aan, maar het was niet een boek die ik meteen zou bestellen. Maar toen moest ik op een middag mij een half uurtje vermaken in de stad, en dan ben ik uiteraard te vinden in de boekenwinkel waar ze tot mijn verbazing dit boek hadden staan. Toen kon ik natuurlijk niet anders en moest ik hem kopen. 


Bookhaul Februari 2016; thestoryhour.nl

Bookhaul Februari 2016; thestoryhour.nl
The Rest of Us Just Live Here door Patrick Ness
Nog een Patrick Ness boek, deze kreeg ik voor mijn verjaardag. Net als de rest van de boeken die je nog gaat zien. Dit is zijn nieuwste boek en gaat over een groep jongeren die niet uitverkorenen zijn. Dus niet dat jonge meisje of jongen die in zijn eentje de wereld gaat redden. Dat leek mij wel een leuke verhaallijn dus vroeg (en kreeg) ik hem voor mijn verjaardag.

Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe door Benjamin Alire Sáenz
Dit boek stond al zó lang op mijn verlanglijstje. Ik had het zelfs al een besteld bij the bookdepository, maar dat boek kwam helaas nooit aan, ook niet toen ze het mij nog een keer opstuurden. Ik heb uiteraard mijn geld terug gekregen, maar heb het nooit opnieuw besteld. En nu kreeg ik hem voor mijn verjaardag. Ik heb zoveel goede dingen gehoord dat ik dit boek denk ik snel ga lezen. 


Bookhaul Februari 2016; thestoryhour.nl

Bookhaul Februari 2016; thestoryhour.nl
The Interestings door Meg Wollitzer
Dit boek heb ik al zo vaak in mijn handen gehad in de boekenwinkel maar ik kon mijzelf nooit overhalen om te kopen, dus vroeg ik hem voor mijn verjaardag! Ik vind de cover echt heel leuk en vrolijk, en ik hoop dat dit ook geld voor het verhaal.

The Invasion of the Tearling door Erika Johansen
Het tweede deel van de 'Queen of the Tearling' serie. Ik vond het eerste deel erg goed en wou graag het tweede deel hebben.


Bookhaul Februari 2016; thestoryhour.nl

Bookhaul Februari 2016; thestoryhour.nl
Smoke Gets In Your Eyes: and Other Lessons from the Crematory door Caitlin Doughty
De titel zegt eigenlijk al waar dit boek over gaat, namelijk over het crematorium. Beetje een gek en misschien luguber onderwerp, maar ik heb zoveel goede dingen gehoord over dit boek dat ik het besloot op mijn verlanglijstje te zetten. Deze schrijver werkt al jaren in dit vak en deelt haar verhalen in dit boek. 

The Crossroads of Should and Must: Find and Follow your Passion door Elle Luna
Dit boek zag ik langskomen bij Merel van degroenemeisjes.nl. Het is een heel mooi vormgegeven boek met fijne illustraties en als het goed is ook nog een mooie boodschap waar je echt wat mee kan. Een soort zelf help boek dus, maar dan net iets anders dan de anderen. 


Bookhaul Februari 2016; thestoryhour.nl
Finish This Book door Keri Smith
Van een groepje vriendinnen kreeg ik echt een onwijs leuk cadeau pakket, namelijk een kist met een cadeautje voor elke maand van het komende jaar. Echt enorm leuk bedacht, en ik heb nu dus elke maand een cadeautje om naar uit te kijken. Dit was het cadeautje van februari, een boek van Keri Smith. Haar ken je misschien van de 'Wreck This Journal' boeken, maar ze heeft er dus meer. Erg leuk, ik ga er binnenkort in beginnen.

Zo, dat waren alle boeken die ik kocht en kreeg deze maand. Een hele stapel waar ik de komende tijd weer even mee vooruit kan. Naast al die mooie boeken heb ik ook een hele stapel boekenbonnen gekregen die ik de komende maanden weer uit kan geven, altijd leuk!

Welke boeken heb jij deze maand gekocht of gekregen?


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen