17.3.16

Food: Kip kerrie quiche met doperwten en feta


Food: Kip kerrie quiche met doperweten en feta; thestoryhour.nl

























Ergens vorig jaar zag ik een recept langskomen voor een kip kerrie quiche (ik weet niet meer precies waar, sorry!) Daar kozen ze ervoor zelf het deeg van deze taart te maken waardoor en een stuk meer tijd in gaat zitten. Ik wou dit recept graag proberen, maar wou dit graag makkelijker doen. Daarom probeerde ik het te maken met hartige taart deeg uit de vriezer, en dat beviel prima. De quiche viel erg in de smaak en nu met de lente op komt leek het mij goed om hem nog eens te maken en dan het recept te delen. Ik gebruik lekker veel feta omdat dat mijn favoriete kaas is en er wat mij betreft nooit genoeg van is. Je kan er uiteraard voor kiezen om minder te gebruiken. Ook kun je zelf kiezen wat voor toppings je hier bij lekker vind. 


2-3 personen
Ingrediënten:
- Vier plakje hartige taart deeg
- 200 g kipfilet
- 2 a 3 tl kerriepoeder
- doperwten (zoveel je lekker vind)
- 2 eieren
- 100 ml crème fraîche
- 75 g feta + extra voor garnering
- Veldsla, radijsjes of eventueel nog andere toppings 

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 C. Laat de plakjes hartige taart deeg ontdooien en vet je bakvorm in. Bak de kipfilet aan met de kerriepoeder en wat zeezout. Voeg op het laatste moment de doperwten toe en verwarm even mee. Bedek je bakvorm met het deeg. Voeg vervolgens het kip-doperwten mengsel toe. Klop voor het eimengsel de eieren, crème fraîche. de feta en een beetje peper en zout tot een egaal beslag. Voeg dit toe aan de quiche. Bak de quiche 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de quiche even afkoelen terwijl je de toppings voorbereid. Ik koos hier voor veldsla, radijsjes en extra feta maar je kan natuurlijk ook iets ander toevoegen.  Eet smakelijk!


Food: Kip kerrie quiche met doperweten en feta; thestoryhour.nl

Food: Kip kerrie quiche met doperweten en feta; thestoryhour.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen