8.3.16

Read: The Serpent King by Jeff Zentner

The Serpent King - thestoryhour.nl
The Serpent King door Jeff Zentner
Uitgever: Penguin Random House UK
Genre: YA Contemporary
Aantal pagina's: 384 
Uitgave: Ebook, via Netgalley

Dill has had to wrestle with vipers his whole life—at home, as the only son of a Pentecostal minister who urges him to handle poisonous rattlesnakes, and at school, where he faces down bullies who target him for his father’s extreme faith and very public fall from grace.
He and his fellow outcast friends must try to make it through their senior year of high school without letting the small-town culture destroy their creative spirits and sense of self. Graduation will lead to new beginnings for Lydia, whose edgy fashion blog is her ticket out of their rural Tennessee town. And Travis is content where he is thanks to his obsession with an epic book series and the fangirl turning his reality into real-life fantasy.
Their diverging paths could mean the end of their friendship. But not before Dill confronts his dark legacy to attempt to find a way into the light of a future worth living. (goodreads)


Dit boek zag ik al een aantal keren langs komen op blogs en goodreads. Ik wat niet meteen geïnteresseerd, totdat de enorm lovende recensies binnen kwamen, iedereen was enorm positief! Ik las de beschrijving en besloot het boek op mijn te lezen lijstje te zetten. Een aantal weken later zag ik dat dit boek op Netgalley stond, en ik vroeg hem aan. Ik werd goedgekeurd en kon zo het boek lezen. En wat heb ik van dit boek genoten. Het is tot zover een van  mijn favoriete boeken van het jaar, en ik denk dat er heel wat moet gebeuren om hem van dat lijstje af te halen.

Het verhaal speelt zich af rondom drie tieners. Je hebt Dill, de zoon van een dominee die op het moment in de gevangenis zit. Zijn ouders beschuldigen Dill ervan dat hij de reden is dat zijn vader daar is beland en zijn klasgenoten laten hem niet met rust. En daarnaast is het ook nog eens zijn laatste jaar met zijn beste vriendin Lydia, die na dit schooljaar verhuist naar de grote stad om te studeren. Lydia is een normaal meisje, met een redelijk normaal leven. Behalve dan dat ze een blog heeft die enorm populair is, maar haar niet populair maakt onder haar klasgenoten. Ze kan niet wachten om te verhuizen naar een plek waar de mensen haar wel begrijpen. En als laatste hebben we Travis. Een grote jongen die gek ik op fantasy boeken, en dan met name de Bloodfall serie. Hij maakt zich niet zo druk om wat andere van hem vinden en vermaakt zich prima met zijn boeken en zijn twee vrienden, Dill en Lydia. 


Vanaf het begin af aan hield ik van deze karakters. Ik wenste ze al het goede en leefde enorm met ze mee. En toen het iets onverwachts gebeurde, huilde ik keihard mee. En ik huil nooit om een boek, dus dat zegt iets. Het voelde zó echt dat ik mezelf soms moest herinneren dat ik fictie aan het lezen was. Het feit dat ik zoveel om de karakters gaf bewijst voor mij hoe goed Jeff Zentner is als schrijver. 

Hij snijdt lastige onderwerpen aan. Kindermishandeling, pesten, families die elkaar meer kapot maken dan elkaar ondersteunen. Maar naast deze lastige onderwerpen zien we ook een mooie vriendschap, liefde en passie. En dit allemaal samen gemengd maakt een prachtig verhaal. 

Het verhaal wordt verteld vanuit  het perspectief van Dill, Lydia en Travis en voegen alle drie iets anders toe aan het verhaal. Travis is de wat onschuldige van de drie met een passie voor lezen en schrijven en heeft een enorme fantasie. Dill is sterk, een muzikaal talent en door alles wat hij heeft meegemaakt al vrij volwassen. En Lydia is degene die het optimisme brengt maar ook degene die durft te zeggen waar het op staat, op haar blog maar ook tegen haar klasgenoten en haar vrienden.

Ik kan dit boek iedereen aanraden. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten, maar het is geweldig. Het is verdrietig, mooi en hoopvol. Ik kan er niet veel meer over zeggen. Des te minder je weet, des te beter. Lees het!


Cijfer: 5/5The Serpent King - thestoryhour.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten