31.3.16

Wrap up: maart 2016

Wrap Up: Maart 2016; thestoryhour.nl

Deze maand las ik weer zeven boeken, zeven blijkt het aantal boeken te zijn die ik in een gemiddelde maand lees. Dit keer luisterde ik naar een audioboek en las ik twee boeken op mijn e-reader, via netgalley. Een daarvan heb ik meteen nadat ik het uit had gekocht omdat ik het zo goed vond. Ik waarschuw je vast, ik vond eigenlijk alles wat ik las erg goed deze maand. Maart was een fijne lees maand.The Rest of Us Just Live Here door Patrick Ness
Het eerste boek wat ik deze maand las was een boek van Patrick Ness. Dit is zijn nieuwste boek en ik had al een heel aantal goede dingen gehoord dat ik besloot om het meteen te lezen toen ik het boek voor mijn verjaardag kreeg. Wat ik leuk vind aan dit boek is dat de 'normale' jongeren centraal staan. In veel boeken zie je dat er een of een aantal jongeren zijn die de wereld moeten gaan redden en het verhaal voornamelijk daarom draait. In dit boek is dat dus niet zo. Die jongeren zijn er wel, de indie kids, maar komen bijna niet aan bond in dit boek. In dit boek zijn het juist de jongeren die gewoon graag hun school willen afmaken en gewone, normale dingen willen doen. Sterk aan dit boek vond ik de realistische relaties. De familiebanden en de vriendschappen maken dit verhaal erg goed. Verder vond ik het ook sterk dat er in dit boek heel eerlijk gesproken wordt over een dwangstoornis, een eetstoornis en alcoholisme. Alle drie belangrijke thema's en die worden goed verwerkt in dit boek. Cijfer: 5/5

The Serpent King door Jeff Zentner
Over dit boek had ik nog vrij weinig gehoord, maar ik zag het langskomen op Netgalley en besloot het aan te vragen. Tot mijn verrassing werd ik goedgekeurd en kon ik het boek lezen op mijn e-reader. Inmiddels had ik wel wat goede dingen langs zien komen over dit boek, maar ik had vrijwel geen idee waar het verhaal over ging. En dat is denk ik ook goed geweest. Het boek heeft mij enorm verrast, op een positieve manier. Het is mooi geschreven en er wordt een mooi sterk verhaal verteld. Het is tijden geleden dat ik om een boek moest huilen, maar na een gebeurtenis in dit boek kon ik het echt niet droog houden. Ik heb een recensie geschreven waarin je wat meer kan lezen waar het verhaal over gaat en wat ik er van vond, die vind je hier. Cijfer: 5/5

Salt to the Sea door Ruta Sepetys
Dit is ook een boek wat ik mocht lezen via Netgalley. En zodra ik het uit had heb ik het meteen gekocht, ik vond dit zo goed! Het verhaal speelt zich af in de tweede wereld oorlog en wordt verteld vanuit vier verschillende perspectieven. De hoofdstukjes zijn heel kort en de schrijfstijl van Ruta Sepetys vond ik weer erg goed, net als in haar andere boeken. Het boek heeft een grote indruk op mij gemaakt. Ook over dit boek heb ik een recensie geschreven, dus als je graag meer wilt lezen kan dat hier. Cijfer: 5/5

Nachtblauw door Simone van der Vlugt
Aan het begin van het jaar heb ik mijzelf het doel gesteld dat ik graag wat meer Nederlands wil lezen. Er zijn veel goede Nederlandse schrijvers, maar ik kies toch vaak voor Engelstalige boeken. Daarom leek het mij een goed idee om wat vaker Nederlandse schrijvers te lezen. Simone van de Vlugt is iemand waarvan ik het meeste al gelezen heb. Vrijwel al haar historische jongerenromans en haar thrillers. De lege stad heb ik ook nog in de boekenkast liggen en staat hoog op mijn TBR lijstje. Toen ik hoorde dat dit het nieuwe boek was waar Simone mee kwam heb ik hem eigenlijk meteen gekocht. Het gaat over Delfts blauw, en dat leek mij erg origineel. En geschreven door Simone, leek mij reden genoeg om het te kopen en te lezen. En het boek heeft helemaal naar de verwachtingen voldaan. Ik vond het verhaal erg mooi en goed geschreven. Ben blij dat ik weer een boek van haar heb opgepakt. Cijfer: 5/5 

Walk on Earth a Stanger door Rae Carson
Dit is het boek waar ik het grootste gedeelte van de maand naar geluisterd heb via Storytel. Haar eerdere serie, 'The Girl of Fire and Thorns' vond ik erg goed, dus toen ik zag dat dit boek op Storytel stond besloot ik het meteen te luisteren. Het verhaal gaat over een meisje die kan aanvoelen waar goud ligt, en dat in de goldrush in Amerika. Een eigenschap waar ze dus niet graag mee te koop loopt. In het begin van het boek gebeurd er iets waardoor ze moet vluchten, en dat doet ze niet als meisje maar als jongen. Ik vond het weer erg goed geschreven. Ik had, mede door de manier waarop het voorgelezen werd, echt het gevoel dat ik daar in die tijd en op die plek was, erg sterk. Het is een eerste deel in een serie en ik ben erg benieuwd naar het vervolg. Cijfer: 5/5

The Invasion of the Tearling door Erika Johansen 
Het tweede deel in de Queen of the Tearling triologie, het eerste deel vond ik al erg goed en ook deze stelde mij niet teleur. Kelsea zit op haar troon en is in het eerste deel al druk om er voor te zorgen dat haar koninkrijk weer een beetje op orde komt. In dit tweede deel maakt ze zich op voor de oorlog die er aan zit te komen. In het eerste deel merk je al een beetje dat dit in onze verre toekomst afspeelt, ondanks dat het aanvoelt als de middeleeuwen. Dit komt doordat er gehint wordt naar medicijnen, artsen en bijvoorbeeld Harry Potter, waardoor je weet dat er in het verleden veel meer technologie was dan dat er nu is. In het tweede deel krijg je daar veel meer van te zien via flashbacks. Dat vond ik erg sterk aan dit boek, het kreeg een extra dimensie. Ook vind ik nog steeds sterk dat er in dit boek zoveel sterke vrouwen voorkomen en Kelsea veel bezig is met vrouwenrechten. Ook wordt er bijvoorbeeld aandacht geschonken aan anticoncepti, iets wat je vrijwel nooit tegen komt in een fantasy boek. Ik kijk enorm uit naar het volgende deel. Cijfer 5/5

Night Owls door Jenn Bennet
Het laatste boek dat ik deze maand las was Night Owls een fijn contemporary boek waarin in meisje veel bezig met een originele hobby, namelijk het tekenen van kadavers. Ze wil namelijk graag tekenen voor medische boeken en heeft daarom veel oefening nodig. Ik vond het erg leuk dat er zo'n originele hobby in voor kwam, want wanneer lees je daar nou iets over. Bex, de hoofdpersonage van dit boek komt een jongen tegen, die ook een kunstenaar is, maar dan op een heel andere manier. Ze vinden elkaar erg leuk en je wordt dan ook meegenomen in hun ontwikkeling. Ook wordt in dit verhaal de familie heel fijn geschreven, heel realistisch, wat ik fijn vind in boeken. Een leuk, lief boek! Cijfer: 5/5Wat voor boeken heb jij deze maand gelezen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten