1.5.16

Food: Orzopasta met knoflook, citroen, doperwten en feta

Food: Orzopasta met knoflook, citroen, doperwten en feta; thestoryhour.nl
Deze week moest ik alleen eten en had ik zin om eens wat nieuws te proberen. De zon scheen, dus ik wou een lekker lente recept. Na wat inspiratie op gedaan te hebben werd dit het. Ik hou van de combinatie doperwten - feta. Voeg daar citroen aan toe en je hebt een heerlijk lente recept. Orzo vind ik een leuke soort pasta die bijna wat weg heeft van risotto door zijn vorm en het feit dat hij vocht opneemt. Als je zin hebt in een lekker fris recept is dit zeker een aanrader!



2-3 personen
Ingrediƫnten:
700 ml kippenbouillon
60 ml olijfolie
5 tenen knoflook, in dunne plakjes
225g orzo pasta
1 theelepel peper
1 theelepel zeezout
120 ml witte wijn
500 g doperwten (ik gebruikte diepvries doperwten)
rasp en sap van 1 (grote) citroen
een flinke hand dille, fijngesneden
3 lente uitjes, fijn gesneden
150-200 g feta, verkruimeld

Bereiden:
Verwarm de kippenbouillon.
Verwarm de olijfolie in een pan en bak daarin de knoflook ongeveer 30 sec. Voeg de pasta, peper en zout toe en bak ongeveer 3 minuten. Blus het geheel met de wijn en bak 30 sec, voeg vervolgens alle bouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken, de pasta neemt het vocht op. Goed roeren tussen door! Voeg de doperwten toe en laat nog zo'n 5 minuten staan totdat de pasta gaar is en het vocht heeft opgenomen.
Haal de pan van het vuur en voeg alle overige ingrediƫnten toe. Roer goed door elkaar. Eetsmakelijk!

Food: Orzopasta met knoflook, citroen, doperwten en feta; thestoryhour.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen